Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang elke maand MuziekGeluk in je mailbox
Enige tijd geleden “ontmoette” ik op sociaal media Erik Beckers. Een jurist wiens passie het is om belangrijke juridische zaken eenvoudig uit te leggen, zodat iedereen er zijn voordeel mee kan doen.
Erik werkte toen aan een nieuw boek “Alles over je inkomen bij ziekte”. Als je ziek bent zou je niet druk hoeven te maken over je inkomen. Helaas, ondanks je ziekte moet je weten wat je rechten, plichten en mogelijkheden zijn. Ook belangrijk: Hoe je risico’s van je ziekte beperkt en kosten vermindert.
Erik wil zijn lezers meer geven dan financiële en juridische zaken. Daarom vindt je in het boek ook tips: Hoe te werken aan je herstel en om te leren leven met een ziekte.
Aangezien Erik een muziekliefhebber is, kijk maar eens op zijn site bij de uitvaart zoekmachine, kwam hij terecht op MuziekGeluk.
Bingo! Telefoontje, afspraak, ontmoeting. Resultaat: Op pagina 351 tips hoe de kracht van muziek in te zetten bij ziekte en link naar mijn Nederlandse en Engelse site.
In overleg met Erik heb ik een pagina op mijn site aangemaakt, waar je kunt lezen hoe je muziek kunt gebruiken en in zetten bij ziekte. Bijvoorbeeld bij: depressie, revalidatie, parkinson, geestelijk of lichamelijke beperking en natuurlijk ook bij jong dementie.
Ziekte en arbeidsongeschiktheid topics die in het boek aan bod komen zijn:
– Alles over preventieve administratieve en organisatorische maatregelen.
– Wat de overheid doet voor werknemers en ondernemers.
– Welke schenkings- en verzekeringsopties zijn er en hoe bespaar je kosten.
– Hoe ga je om met je ziekte als je niet meer herstelt.
Het boek bevat ook veel informatie en tips, hoe je het meeste haalt uit een gesprek met een keuringsarts en hoe om te gaan met je ziekte als je niet meer beter wordt.
Een mooi praktische boek waarvan ik hoop dat je het nodig zult hebben. Maar als ziekte zicht aandient dan is dit het boek wat je “moet” lezen.
Ignar
Het vermogen van een muziekinterventie om de persoon met dementie terug te brengen en de wederkerigheid in de relatie terug te brengen, kan als waardevol worden beschouwd voor het in stand houden van een positieve zorgrelatie tijdens het dementietraject. (Lee et al., 2022)