Hi ik ben Ignar
Bedenker en schrijver van de MuziekGeluk methodiek. Mijn grote passie is een dementie-zorg waar gepersonaliseerde playlisten de werkdruk verlaagt – en mensen met dementie gelukkiger zijn.
Hi ik ben Ignar
Bedenker en schrijver van de MuziekGeluk methodiek. Mijn grote passie is een dementie-zorg waar gepersonaliseerde playlisten de werkdruk verlaagt – en mensen met dementie gelukkiger zijn.
Hoe alles begon
Samen met mijn vader heb ik tien jaar lang voor mijn moeder met alzheimer gezorgd. Muziek was een vast onderdeel van onze zorg, niet bijzonder voor mijn gevoel. Pas later kwam ik er achter dat het inzetten van afspeellijsten horend bij een dagdeel of zorghandelingen niet zo heel gewoon is.
Dit heeft geleid tot het schrijven van een methodiek waarmee men de juiste muziek kan achterhalen en hoe je deze muziek inzet bij zorghandelingen en op de verschillenden momenten van de dag.
Resultaat: vermindering van agressie, onrust en onbegrepen gedrag. Verhoging van het welzijn van degene met dementie. Verlaging van de werkdruk en zorgzwaarte voor zowel verzorgenden als mantelzorgers.
Zo is het “muzikale” balletje gaan rollen en heb ik nu een Nederlandse & Engelse site en train ik verzorgenden, zzp’ers en mantelzorgers in Nederland, België en Engeland.
Mijn eerste boek voor elke mantelzorger als gids dat Helpt!
Wetenschappers en experts raden aan om muziek te gebruiken bij dementie. Maar hoe doe je dat? Dit boek biedt de oplossing.
Met eenvoudig te volgen stappen leert het boek je hoe je muziek gericht inzet bij dementie, zodat de ondersteuning makkelijker, minder belastend en zelfs plezierig wordt.
Deze methode werkt omdat ze gebruikmaakt van muziekherinneringen die niet door dementie worden aangetast, en degene met dementie actief betrekt.
Dit boek biedt een hart-tot-hart ondersteuning, dwars door dementie. En doordat de persoon centraal staat in plaats van de dementie, kan er een warme, diepgaande zorg ontstaan. Je zou het liefde kunnen noemen.
Weet of ken je iemand die baat heeft bestel dan hier het boek en geeft het Cadeau. Wil je op de hoogte blijven over vorderingen en andere boeken? Schrijf je in op de nieuwsbrief.
Je eigen favoriete muziek moet dat moet toch kunnen?
Heeft iemand met dementie niet recht op zijn eigen favourite muziek?
Ja toch! Maar waarom hoor ik dan altijd André Rieu en Frans Bauer in zorginstellingen?
Waarom geen Rock & Roll, Jazz en de Twist? Dat is de muziek waar de ouderen van nu naar luisterde toen ze jong waren.
Dat is ook – waarom ik de MuziekGeluk methodiek heb geschreven. Met MuziekGeluk kan iedereen de favourite muziek van iemand met dementie achterhalen.
Mijn droom: Dat muziek een standaard wordt bij de dementie-zorg. Zodat het zorgen voor iemand met dementie gemakkelijker wordt en iedereen met dementie gelukkig wordt van zijn eigen favourite muziek.